Eigen boekevenement toevoegen?
Klik hier

Over Boekenmarkten.be

Buitenkansjes voor boekenwurmen! Boekenmarktjes, bibverkopen, stockverkopen, boekensolden, veilingen, archiefverkopen,… alsook stripbeurzen en literaire evenementen. Meer lezen

Deze kalender wordt aangeboden door Books in Belgium, de online boekenmarkt voor fijnproevers. Tweedehandsboeken kopen of zelf verkopen zonder rompslomp of fraudegevaar!

Meer weten? Veilig kopen - Makkelijk verkopen - Over ons

Vind ons online:

Maandelijkse nieuwsbrief

Elke maand lichten we de voornaamste evenementen uit voor 8537 boekenwurmen. Zo mist niemand de pareltjes!

Letterenhuisfestival - Boekenmarkt Stadsmagazijn

Evenement met boekverkoop te Antwerpen

Delen via: of Kopieer link

Een literair feest met optredens en mini-expo’s in het Letterenhuis en op een twintigtal locaties in de buurt. De tweede editie van het Letterenhuisfestival staat helemaal in het teken van Hugo Claus.

In het Stadsmagazijn is er een kleine boekenmarkt.

Voor de expo ‘Achter vele maskers’ in het Letterenhuis koos curator Hilde Van Mieghem ervoor om de meester zelf aan het woord te laten. Voor het festival laten we graag kenners en bewonderaars aan het woord over Claus en vragen we auteurs, acteurs en muzikanten om de teksten van Claus te laten weerklinken. Het Letterenhuis sprak samen met het Stadsmagazijn bijna 20 locaties in de buurt aan om een Claus-programma te aan te bieden. In het Letterenhuis interviewt Marcel Vanthilt literaire gasten over de verschillende facetten van de persoon Claus, waaronder Patrick Conrad over Claus als regisseur, Suzanne Rethans over Claus en Sylvia Kristel, Luc Coorevits over de performer, Robbert Ammerlaan en Paul Claes over de gevierde schrijver en dichter en tenslotte Adriaan Raemdonck over de schilder. Er zijn in het Letterenhuis ook korte depotrondleidingen en een snelcursus ‘Claus voor beginners’ door Roderik Six, en een programma voor kinderen. In het Stadsmagazijn is er o.a. muziek van Bert Ostyn (van Absynthe Minded), Fleur van Groningen en Joost Hoekaf die elk op hun manier Claus eren, en een kleine boekenmarkt. Een greep uit het programma op locatie: Bernard Dewulf, Maud Vanhauwaert, Vitalski, Peter Holvoet-Hanssen, Yannick Dangre, Lotte Dodion en Tom Dewispelaere lezen Claus, Patricia Beysens zingt Claus, Robbe De Hert bespreekt de films, Georges Wildemeersch wordt geïnterviewd over Claus en de politiek, foto’s van Herman Selleslags en tekeningen van Cordelia, Katrin Lohmann maakt met gedetineerden een podcastuitzending van Radio Begijnenstraat met teksten van Claus, en er is tenslotte een voorleesmarathon van de roman ‘De geruchten’ waaraan u ook zelf kan deelnemen. Kortom, het Letterenhuisfestival is een unieke kans om Claus in al zijn facetten te ontdekken. Overzicht locaties: Letterenhuis, Stadsmagazijn, De Groene Waterman, Galerie Verbeeck-Van Dyck, LEF, Baravin, Centrum voor Basiseducatie Antwerpen (Open School Antwerpen), Demian, Via Via, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Tartine, Bar à Images, De Nwe Tijd, Oxfam Wereldwinkel, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Stieglitz19, Math Artist Foundation, Glitsch, Récollets en Snijders&Rockoxhuis.

Boek niet gevonden op de markt?

Praktische info

Adres

Keistraat 5
2000 Antwerpen

Volgende data

Momenteel geen data bekend voor dit evenement. Bekijk onze actuele kalender!

Info voor verkopers

Geen info opgegeven door organisator

Organisatie en contact

Geen info opgegeven door organisator

Geschiedenis van het evenement

Geen info opgegeven door organisator