Facebook
Twitter
  CORONA UPDATE: met mondjesmaat herstarten de boekenmarkten. Wanneer wij melding krijgen dat een markt effectief doorgaat, zetten wij dat expliciet IN HOOFDLETTERS op de boekenmarktpagina zelf.

Boekenverkoop Strip- en boekenplein

Tweedehands boeken kopen en verkopen te Antwerpen

Deel deze boeken buitenkans via Facebook, Twitter of e-mail! (je kan zelf het bericht nog aanpassen)

Omschrijving boekenverkoop

Elke derde zondag van de maand, het hele jaar door.

Zeker in de warmere maanden is dit een van de grootste en gezelligste boekenmarkten van Vlaanderen en zijn alle 55 standplaatsen (!) van 3 op 3 meter bemand.

Handelaars en particulieren bieden een erg gevarieerd aanbod, dat u kan ontdekken met aangename muziek op de achtergrond. Van fictie en non-fictie, over kinder- en kookboeken, tot strips en regelrecht antiquariaat. In de marge worden ook DVD's, vinylplaten en affiches verkocht. Elke standhouder legt een eigen accent. Er staan ook enkele verkopers uit Nederland, die het aanbod nog verrijken.

Naast het eten en drinken dat wordt aangeboden op het plein, kan men ook terecht in de horecazaken rond het plein. Aanraders zijn Café Kiebooms (dat beschikt over een authentiek fifties interieur), het volkscafé Beautiful Planet ernaast en de coffeebar Viggo’s, die alledrie ook van een gezellig terras voorzien zijn. Voor kinderen is er elke editie een kleurwedstrijd, waarbij een strip valt te winnen.

Dat er ook in de winter veel verkopers staan, dankt de markt aan de goede organisatie door cultuurhuis Permeke (Stad Antwerpen): voor de standhouders worden steeds tenten en tafels voorzien. Het gebeuren wordt ook lekker bijgekleurd door kwalitatieve muziek op de achtergrond.

Tijdens de boekenmarkt is de aanpalende stadsbibliotheek open van 10 tot 14 uur. Deze richt op het plein ook zelf een stand in waar je afgevoerd bibliotheekmateriaal kan aankopen aan 1€ per stuk (of 10 A-kaart punten kan omruilen voor 2 artikels naar keuze).

Het \"Koningspleintje\" is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende tram en bushaltes vlakbij en het Centraal Station ligt op 5 minuten stappen. Ook gemakkelijk bereikbaar met de fiets: op het De Coninckplein is een Velo-station (nr. 032).

Een korte geschiedenis van deze boekenmarkt leest u hier.

Bekijk voor leuke sfeerbeelden ons Facebookalbum van deze boekenmarkt.

Boek niet gevonden op de markt? Doorzoek 570408 boeken van 3779 boekverkopers!

Praktische info boekenverkoop

Adres
De Coninckplein
Antwerpen

Volgende data
(2020) Zon 15 november van 10u00 tot 16u00
(2020) Zon 20 december van 10u00 tot 16u00


Info voor marktkramers:

Het standgeld voor 3 meter bedraagt € 10. Per standplaats kan men 2 tafels bestellen (200x80cm) en/of een tent (5€).

<br/>Deze boekenmarkt gaat buiten door.

Organisatie en contact boekenverkoop:

Telefonisch op het nummer 03 338 38 00 of via e-mail info.permeke@stad.antwerpen.be


Opmerking van Books in Belgium over deze boekenverkoop:
Deze agenda wordt met de grootste zorg samengesteld, maar we kunnen fouten niet uitsluiten. De informatie die u hier vindt over de tweedehands boekenmarkt, boeken stockverkoop of boeken bibliotheekverkoop komt van de organisator van het evenement of van een andere internetsite waar deze organisator deze info heeft geplaatst. Wend u steeds tot de organisator van de boekenverkoop voor de meest actuele informatie. Indien zich wijzigingen of annulaties van boekenverkopen voordoen, kan Books in Belgium de info enkel aanpassen indien de organisator dit ons op tijd doorgeeft.
Visa, Mastercard, Bancontact, iDeal, KBC Start-IT, bPost, DPD, Powered by Google

The Bookshelf - ©copyright 2015 - 2020 (desi-gamma) - Algemene voorwaarden - Privacy - Boeken top 10 - Zoeken