Eigen boekevenement toevoegen?
Klik hier

Over Boekenmarkten.be

Buitenkansjes voor boekenwurmen! Boekenmarktjes, bibverkopen, stockverkopen, boekensolden, veilingen, archiefverkopen,… alsook stripbeurzen en literaire evenementen. Meer lezen

Deze kalender wordt aangeboden door Books in Belgium, de online boekenmarkt voor fijnproevers. Tweedehandsboeken kopen of zelf verkopen zonder rompslomp of fraudegevaar!

Meer weten? Veilig kopen - Makkelijk verkopen - Over ons

Vind ons online:

Maandelijkse nieuwsbrief

Elke maand lichten we de voornaamste evenementen uit voor 8591 boekenwurmen. Zo mist niemand de pareltjes!

Boeken- en kunstveiling

Boekenveiling te Brugge

Delen via: of Kopieer link
Op vrijdagvoormiddag 29/9 is er een rijk aanbod Belgische kunstenaars zoals James Ensor, Paul Delvaux, Roger Raveel, Jan Cobbaert, Jane Carrion, Panamarenko …
In de namiddag nemen we een duik in de geschiedenis van de Red Star Line, met prachtige affiches van Henri Cassiers e.a. We hebben ook een sterk aanbod Franstalige en Nederlandstalige literatuur. (Boccaccio, Rodenbach, Verhaeren, archieven van Nic Van Bruggen en Patrick Conrad)

Op zaterdagvoormiddag 30/9 vindt u o.a. de hoofdstukken devotie en topografie.
Op zaterdagnamiddag komt materiaal uit vele eeuwen aan bod. De middeleeuwen zijn vertegenwoordigd door een 12de eeuws handschriftfragment met een tekst van Plinius, ook door twee 15de eeuwse gebedenboeken en 7 incunabelen. Veel wordt verwacht van een incunabel-editie van Boccaccio’s verzameling van biografieën van beroemde vrouwen. (lot 927)
De periode van Humanisme en Renaissance is ook heel goed vertegenwoordigd. Hierbij vermelden we zeker de Griekse Bijbel uitgegeven door Erasmus van Rotterdam. Deze werd gedrukt bij Erasmus’ vriend Froben in 1516 en de invloed ervan op het protestantisme kan nauwelijks overschat worden. Hoewel er ongeveer 1200 exemplaren gedrukt werden, komen er slechts uiterst zelden op de markt. (lot 1264)
In totaal worden 1311 loten geveild.

Boek niet gevonden op de markt?

Praktische info

Adres

Groeninge 34
8000 Brugge

Volgende data

Momenteel geen data bekend voor dit evenement. Bekijk onze actuele kalender!

Info voor verkopers

Geen info opgegeven door organisator

Organisatie en contact

auctions.vandewiele@proximus.be
+32 478 99 55 25

Geschiedenis van het evenement

Geen info opgegeven door organisator