Boekenverkoop Diest boekenmarkt

Tweedehands boeken kopen en verkopen te Diest

Deel deze boeken buitenkans via Facebook, Twitter of e-mail! (je kan zelf het bericht nog aanpassen)

Omschrijving boekenverkoop

In de zomermaanden (mei-september) gaat deze boekenmarkt door in de zalen van het Cultuurcentrum Begijnhof (voor de vaste standhouders), en in de gezellige straatjes van het prachtige begijnhof (voor de occasionele standhouders), dat geklasseerd staat als Werelderfgoed. Er zijn dan zo'n 30 à 40 standhouders.

In de wintermaanden (oktober-april) vindt de markt binnen plaats, in de verwarmde zalen van het Cultuurcentrum Begijnhof (aangeduid met bordjes), met ongeveer 25 (vaste) standhouders.

Tijdens de boekenmarkt zijn de bibliotheek, de kruidtuin, het culinair museum en de shop van het zogenaamde Xaveriushuis, het culinaire centrum, geopend. In brasserie De Kapel kunt u een snack eten of iets drinken. Voor de grote honger gaat u naar het authentieke restaurant 'Gasthof 1618' (aanrader!).

Deze boekenmarkt wordt georganiseerd door het Promotiecomité Begijnhof Diest, dat een infobalie heeft in het Begijnhof zelf. De markt gaat door sinds 1985, wat haar voor zover wij weten tot de oudste levende boekenmarkt maakt. Het Begijnhof zelf werd gesticht in 1253 door Arnold IV, Heer van Diest en opgeheven in 1796 door het Franse bewind. De meeste van de 90 huizen en conventen dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw.

De boekenmarkt is gratis toegankelijk.

PS: Vroeger kon u ook de internationaal bekende handboekbinderij J.J. Camps (www.boekbinderij-camps.be) hier vinden, maar wegens plaatgebrek is deze verhuisd naar een pand in de Statiestraat 40 B, 3290 Diest.

Praktische info boekenverkoop

Adres
Begijnhof
Diest

Volgende data
(2019) Sun 6 oktober van 09u00 tot 16u30
(2019) Sun 3 november van 09u00 tot 16u30
(2019) Sun 1 december van 09u00 tot 16u30


Info voor marktkramers:

Zowel particuliere als professionele verkopers zijn toegelaten. Zelf standmateriaal meebrengen. Enkel dingen van papier mogen worden verkocht, zijnde: boeken, tijdschriften, documenten, prentkaarten, affiches, santjes ...

Stand van 7-8 meter binnen (oktober-april): 20€.

Stand van 7-8 meter buiten (mei-september): 10€.


Deze boekenmarkt gaat buiten door.

Organisatie en contact boekenverkoop:

De markt wordt georganiseerd door Promotiecomité Begijnhof Diest, Kerkstraat 21, 3290 Diest.
Voorzitter: Fons Elst (Hezestraat 21, 3290 Schaffen, 013/333.632, fons.elst@skynet.be)

013/333.415tof segers.camps@hotmail.com


Opmerking van Books in Belgium over deze boekenverkoop:
Deze agenda wordt met de grootste zorg samengesteld, maar we kunnen fouten niet uitsluiten. De informatie die u hier vindt over de tweedehands boekenmarkt, boeken stockverkoop of boeken bibliotheekverkoop komt van de organisator van het evenement of van een andere internetsite waar deze organisator deze info heeft geplaatst. Wend u steeds tot de organisator van de boekenverkoop voor de meest actuele informatie. Indien zich wijzigingen of annulaties van boekenverkopen voordoen, kan Books in Belgium de info enkel aanpassen indien de organisator dit ons op tijd doorgeeft.
Visa, Mastercard, Bancontact, iDeal, KBC Start-IT, bPost, DPD, Powered by Google

The Bookshelf - ©copyright 2015 - 2019 (desi-gamma) - Algemene voorwaarden - Privacy - Boeken top 10 - Zoeken