Eigen boekevenement toevoegen?
Klik hier

Over Boekenmarkten.be

Buitenkansjes voor boekenwurmen! Boekenmarktjes, bibverkopen, stockverkopen, boekensolden, veilingen, archiefverkopen,… alsook stripbeurzen en literaire evenementen. Meer lezen

Deze kalender wordt aangeboden door Books in Belgium, de online boekenmarkt voor fijnproevers. Tweedehandsboeken kopen of zelf verkopen zonder rompslomp of fraudegevaar!

Meer weten? Veilig kopen - Makkelijk verkopen - Over ons

Vind ons online:

Maandelijkse nieuwsbrief

Elke maand lichten we de voornaamste evenementen uit voor 8272 boekenwurmen. Zo mist niemand de pareltjes!

Boekenmarkt Diest

Tweedehandsboekenmarkt te Diest

Delen via: of Kopieer link
De boekenbeurs in het Diestse begijnhof blijft doorgaan telkens op de 1ste zondag van de maand. Er is slecht één uitzondering: als de boekenbeurs van januari samenvalt met nieuwjaarsdag, dan wordt de boekenbeurs verplaatst naar de 2de zondag van januari. Maar valt Pasen, Pinksteren of Allerheiligen op de 1ste zondag, dan gaat de boekenbeurs gewoon op die 1ste zondag door.

Voor spijs en drank kan de boekenmarktbezoeker zich o.a. richten tot de taverne ‘De Kapel’ (gevestigd in de vroegere kapel van de infirmerie van het begijnhof), met een uitgebreid terras.

OUDE INFORMATIE PRÉ-CORONA (nog deels relevant)
In de zomermaanden (mei-september) gaat deze boekenmarkt door in de zalen van het Cultuurcentrum Begijnhof (voor de vaste standhouders), en in de gezellige straatjes van het prachtige begijnhof (voor de occasionele standhouders), dat geklasseerd staat als Werelderfgoed. Er zijn dan zo'n 30 à 40 standhouders.

In de wintermaanden (oktober-april) vindt de markt binnen plaats, in de verwarmde zalen van het Cultuurcentrum Begijnhof (aangeduid met bordjes), met ongeveer 25 (vaste) standhouders.

Tijdens de boekenmarkt zijn de bibliotheek, de kruidtuin, het culinair museum en de shop van het zogenaamde Xaveriushuis, het culinaire centrum, geopend. In brasserie De Kapel kunt u een snack eten of iets drinken. Voor de grote honger gaat u naar het authentieke restaurant 'Gasthof 1618' (aanrader!).

Deze boekenmarkt wordt georganiseerd door het Promotiecomité Begijnhof Diest, dat een infobalie heeft in het Begijnhof zelf. De markt gaat door sinds 1985, wat haar voor zover wij weten tot de oudste levende boekenmarkt maakt. Het Begijnhof zelf werd gesticht in 1253 door Arnold IV, Heer van Diest en opgeheven in 1796 door het Franse bewind. De meeste van de 90 huizen en conventen dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw.

De boekenmarkt is gratis toegankelijk.

PS: Vroeger kon u ook de internationaal bekende handboekbinderij J.J. Camps (www.boekbinderij-camps.be) hier vinden, maar wegens plaatgebrek is deze verhuisd naar een pand in de Statiestraat 40 B, 3290 Diest.

Boek niet gevonden op de markt?

Praktische info

Adres

Begijnhof
3290 Diest

Volgende data

 • (2023) Zon 01 october van 09u00 tot 16u00
 • (2023) Zon 05 november van 09u00 tot 16u00
 • (2023) Zon 03 december van 09u00 tot 16u00
 • Info voor verkopers

  Zowel particuliere als professionele verkopers zijn toegelaten. Zelf standmateriaal meebrengen. Enkel dingen van papier mogen worden verkocht, zijnde: boeken, tijdschriften, documenten, prentkaarten, affiches, santjes ...

  Stand van 7-8 meter binnen (oktober-april): 20€.
  Stand van 7-8 meter buiten (mei-september): 10€.

  Organisatie en contact

  Promotiecomité Begijnhof Diest: Jeannine Vandevelde 013314430

  Geschiedenis van het evenement

  Geen info opgegeven door organisator