Eigen boekevenement toevoegen?
Klik hier

Over Boekenmarkten.be

Buitenkansjes voor boekenwurmen! Boekenmarktjes, bibverkopen, stockverkopen, boekensolden, veilingen, archiefverkopen,… alsook stripbeurzen en literaire evenementen. Meer lezen

Deze kalender wordt aangeboden door Books in Belgium, de online boekenmarkt voor fijnproevers. Tweedehandsboeken kopen of zelf verkopen zonder rompslomp of fraudegevaar!

Meer weten? Veilig kopen - Makkelijk verkopen - Over ons

Vind ons online:

Maandelijkse nieuwsbrief

Elke maand lichten we de voornaamste evenementen uit voor 8672 boekenwurmen. Zo mist niemand de pareltjes!

Bibliotheekverkoop

Tweedehandsboekenmarkt te Wijnegem

Delen via: of Kopieer link

De bib organiseert op paasmaandag 22 april 2019 een heuse boekenmarkt waar je de sfeer kan opsnuiven van oude boeken, dvd’s en tijdschriften.

Je vindt de kraampjes in de voortuin van 't Gasthuis van 10 u tot 13 u.

Wijnegem in een notendop

Wijnegem ligt ongeveer 10 km ten oosten van Antwerpen en heeft een oppervlakte van 785 hectaren. Op 1 januari 2014 telt Wijnegem 9.150 inwoners. Wijnegem behoort tot het gerechtelijk en administratief arrondissement Antwerpen en het vredegerecht is in Schilde. Wijnegem grenst aan Wommelgem, Schilde, Antwerpen en Schoten.

Socio-economisch

Wijnegem heeft een aanzienlijke tewerkstelling van meer dan 6.000 werknemers met als voornaamste sector 'handel, financiën en commerciële diensten'. De bouwnijverheid komt op de tweede plaats. De zorgsector met twee rusthuizen (Rustenborg van het OCMW en Molenheide als privé-initiatief) nemen ook een belangrijk deel van de werkgelegenheid voor zich.

Toerisme

Toeristisch telt Wijnegem enkele belangrijke uitschieters

- Het gemeentepark is een beschermd wandelbos met de geklasseerde Vlemincktoren die weldra wordt gerestaureerd.

- Het sluizencomplex op het Albertkanaal is ook een bezoek waard. In Wijnegem bedraagt het verval 5,45 meter en de grootste sluis is geschikt voor duwvaartkonvooien van 9000 ton

- De moderne nieuwe kerk (1980) met rococomeubilair en enkele markante schilderijen uit de 17de en 18de eeuw vervangt de oude neogotische kerk.

- Het Wijnegem Shopping Center met zijn 240 winkels en zijn winkeloppervlakte van 57.574 m² trekt jaarlijks 9.000.000 bezoekers.

- Daarnaast biedt Wijnegem een uitgebreide keuze aan kwaliteitsvolle zelfstandige kleinhandelaars.

- Wandelaars vinden rond de woonkern van Wijnegem nog verschillende bosrijke domeinen met 18de en 19de eeuwse landhuizen in kasteelstijl.

Boek niet gevonden op de markt?

Praktische info

Adres

Turnhoutsebaan 199
2110 Wijnegem

Volgende data

Momenteel geen data bekend voor dit evenement. Bekijk onze actuele kalender!

Info voor verkopers

volzet

Organisatie en contact

Bibliotheek en Dienst Cultuur WIjnegem 03/2882160

Geschiedenis van het evenement

Geen info opgegeven door organisator